Want your
own Fotopage?








 
arfah's FotoPage

By: arfah esahak

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Sunday, 15-Jun-2008 15:28 Email | Share | | Bookmark
HAPPY FATHER'S DAY

 
 
 
View all 6 photos...
Happy Father's day to my dear darling . Thank you so much for being a grrrreat father & husband..muah. You are a wonderful father & husband.



Ekonomi skang meleset...al maklumlah mama skang ni kan keja sendiri..masih merangkak-rangkak lagi ni....so mama cuma mampu belanja papa kat Carl's Jr jer. Tapi x kesahlah kan...the thoughts that count right.

Lawaklah....tadi mama call ayah tuk sbb nak wish Happy Father's Day tapi ayah tuk pulak duk lecture mama pasal minyak naik... pasal dia x leh dapat duit rebate...pasal harga barang-barang naik & bla...bla....he..he..yelah siapa yang tak angin satu badan kan..Apa diorang ingat bagi duit rebate tu boleh buat org happy ker....tolonglah....jangan nak bodoh-bodohkan rakyat ni. Ish..ish..ter..emo lak




Wednesday, 11-Jun-2008 08:00 Email | Share | | Bookmark

 
 
 
View all 4 photos...

Dari dulu tiap kali balik KB mama sure ajak papa pegi makan kat White House tapi tulah tiap kali pegi sure salah timing, time kedai x bukak..hu..hu..hu..Business Hours White House ni pelik sikit...pagi bukak dr pukul 8.00 pagi sampai 1.00 petang. Malam lak dr pukul 10.00 malam sampai pukul 1.00 pagi. Kalau kat KB...White House ni mmglah tersohor.

Ari tu kitorang mmg x plan pun nak pegi kedai ni. Actually balik dr Tesco, sajaah meronda2...sekali tengok kedai ni bukak. Jadik apa lagi....wajiblah pegi kan . Memang tak rugilah pegi especially bagi org yg sukkkkkkaaa bangat makan roti bakar cam mama ni sbb roti bakarnya mmg sedap & yg penting murah...itu yg syiokk tu. Roti bakar ni kira secondlah yg mama suka lepas roti bakar Railway Station Kluang

. Nak menggambarkan betapa sukanya makan roti bakar kat sini....esok paginya...kitorang breakfast lagi kat sini ...he..he..he.


Sunday, 18-May-2008 13:00 Email | Share | | Bookmark

 
 
 
View all 4 photos...


Tadi kitorang sesi ronda-ronda Subang Parade. Mama biasalah kan...kalau dalam seminggu tu tak menjejakkan kaki kat shopping complex...rasa cam tak lengkap je minggu tu .


Sunday, 11-May-2008 23:22 Email | Share | | Bookmark
4 In 1 Celebration

 
 
 
View all 18 photos...
He...he....lambat buat karangan sebab semalam dah mengantuk bangat. Tu pun tak larat nak upload semua gambo sbb cam slow sangat.

Oklah....parti ni kira 4 in 1 punya celebration (Birthday Marissa 8 tahun, birthday Rayyan yg ke 2 tahun, Wedding Anniversary kami yg ke 10 & of courselah Mother's Day). Actually birthday Marissa 1 April, Rayyan lak 29 April tapi tak laratlah mama nak buat 2 kali. Demi untuk menjimatkan masa, tenaga dan ongkosnya ...mama gabungkan jer. Tahun lepas pun macam ni gak. Kebetulan pulak anniversary kami yang ke 10 ..9 May ari tu...so combined kan jelah semuanya.....senang cerita. Ish dah 10 tahun kawen..cam tak percaya jer...terkenang2 lagi zaman berdating naik bas 222..kui...kui.

Untuk birthday diorg kali ni mama order cupcakes from Bakely Fresh. Thanks to Anna yg sudi menerima tempahan mama ni. Selalunya mama beli kat Secret Recipe tapi bila tengok sana sini org sibuk dengan cupcakes...mama pun teringinlah juga mengubah selera.

Menu kali ni ialah nasi impit, rendang daging & ayam, lodeh, kuah kacang...jgn terpedaya...bukan mama yg masak....ibu tok yg jadik chef. Mama cuma masak spaghetti, sausage roll, trifle & carrot cake jer.

Marissa & the geng mmg seronoklah ari tu. Mama lak seperti biasalah....bila semua org dah balik malam tu...mama tanpa berlengah terus masuk tido...letih oooooo.





Sunday, 27-Apr-2008 22:15 Email | Share | | Bookmark

 
 
 
View all 12 photos...
Hari ni mama ala-ala rajin..yelah biasanya mama ni memang kurang rajin. Breakfast untuk ari Ahad memang beli aje. Tapi ari ni mama rasa cam jemulah pulak. Apa taknya...kalau beli menu breakfastnya lebih kurang sama jer...nasi lemak...roti canai...roti telur & yg sewaktu dengannyalah. Ari ni tekak mama tiba-tiba cam nak jadik omputih sikit...chewah..chewah...so untuk breakfast mama masak scone.


Resepi scone ni mama dapat daripada Usu...nak membuatnya tak delah susah mana...cuma nak merajinkan diri tu je yang susah. Rasa scone ni memang kenalah dengan tekak mama...tambah-tambah lak makan dengan whipping cream & strawberry jem...sedap gitew.

Petang lak kitorang keluar pegi Sunway Pyramid. Hajat dihati ni nak membeli apa-apa yang patut tapi tak de pulak yang berkenan...ishhh geram betul. Dinner kitorang makan kat Carl's Jr. Sebenarnya last week first time kitorg makan Carl's Jr ni tapi kat One Utama. Sedaplah pulak..teringat-ingat..mengalahkan orang mengidam jer aku ni..kui..kui tapi mama ni standardlah...kalau bab makan ni..tak pregnant pun mengidam sentiasa...kalau pregnant..lagilah dahsyat..he.he..he... Tu yang ajak papa pegi makan lagi ari ni. Kat sini Carl's Jr nya agak tersorok...dekat dua kali tawaf baru jumpa...hampir-hampir nak give up memula-mula tu. Nasib baiklah jumpa gak...kalau tak kempunanlah mama.


Tengok tu..tangan budak kecik yang dah tak sabar-sabar nak makan .



Sebelum balik kitorg singgah lak beli JCo Donut. Ni memang kira wajib belilah kalau dtg Sunway Pyramid ni. Lagi pun dr ari Jumaat si Rayyan dah sebut-sebut...onut...onut. Seperti biasa..orang memang ramailah. So mama bergilir-gilir dengan Marissa beratur. Papa kata masa kitorg beratur...Rayyan dok berzikir...onut...onut..alahai kesiannya baby mama. Sampai jer rumah terus potong onut bagi Rayyan...punyalah suka dia dapat makan donut.



Makan punya pasal..sanggup cik kak ni beratur .



[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2008.

ns4008229.ip-198-27-68.net